Δελτίο Τύπου 06/03/2008

3 03 2008

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 29/2 αντιπροσωπεία της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ κατέθεσε, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για το θέμα της δημιουργίας νέων αθλητικών και εμπορικών εγκαταστάσεων στο χώρο του «Γυμναστικού Σταδίου Πανιώνιου Γ.Α.Σ»

Το παραπάνω αίτημα για τη ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ όχι μόνο προβλέπεται από τη διαδικασία δημοκρατικής διαβούλευσης με τους πολίτες, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παρ.2), αλλά τεκμηριώνεται και από τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και συγκεκριμένα μετά :

– από την ευαισθητοποίηση και τη συλλογή υπογραφών από τουλάχιστον 1.000 συμπολίτες μας, ως τώρα.

– από τις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει φορείς της πόλης ( Ένωση Γονέων Ν. Σμύρνης, Σύλλογος Δασκάλων Ν. Σμύρνης, ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου ).

– από τις απαντήσεις που λάβαμε από την Πολεοδομία Αργυρούπολης και από τη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ όπου σαφέστατα προκύπτει ότι το σύνολο του χώρου, από το 1935 μέχρι και σήμερα, είναι χαρακτηρισμένος ως αποκλειστικά αθλητικός.

Στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ  :

– ΖΗΤΑΕΙ την ανάκληση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (10/18-06-07 & 12/16-07-07), οι οποίες έχοντας κενά και παραλείψεις, πάρθηκαν με οριακή πλειοψηφία.

– ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την ανάγκη ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού του γηπέδου ακολουθώντας τους ισχύοντες πολεοδομικούς κανόνες, ώστε το έργο να εντάσσεται αρμονικά στον οικιστικό ιστό της πόλης, να δίνει βάρος στις δραστηριότητες του ερασιτέχνη Πανιώνιου, να προβλέπει τη δημιουργία χώρων πρασίνου και να οδηγεί στην αναβάθμιση και όχι στην επιβάρυνση της ζωής στην πόλη μας.

– ΚΑΛΕΙ το Δήμο Ν. Σμύρνης να απευθυνθεί σε επιστημονικούς φορείς (όπως το Ε.Μ.Π) ώστε να εκπονηθούν ολοκληρωμένες περιβαλλοντικές μελέτες, να συμβουλευθεί την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να απαιτήσει τη χρηματοδότηση από την Πολιτεία τόσο για τις μελέτες όσο και για το έργο.

 ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες
Αρέσει σε %d bloggers: