Ανακοίνωση 31/01/08

31 01 2008

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

 Στις 16 Ιουλίου 2007 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ενέκρινε το ιδιωτικό επιχειρηματικό σχέδιο (DIMAND) για δημιουργία εμπορικού-αθλητικού κέντρου με καταστήματα 16.000 τ.μ. στο χώρο του Πανιωνίου και να το επιδοτήσει με  ποσό έως 10.000.000 Ευρώ προκειμένου το σχεδιαζόμενο έργο να μειωθεί κατά 8.000 τ.μ. Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος του Πανιωνίου είναι ιδιοκτησία του Δήμου Νέας Σμύρνης που η χρήση του παραχωρήθηκε από το 1940 στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο. Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση επιδότησης ιδιώτη επιχειρηματία, που θα πληρώσει ο νεοσμυρνιός πολίτης, αλλά και για μια απόφαση που επηρεάζει όλη την πόλη κάνοντας αβίωτη την ήδη δύσκολη ζωή μας μέσα σ’ αυτήν.

 Για το λόγο αυτό τον Νοέμβριο του 2007 συγκροτήθηκε Κίνηση Πολιτών που αγωνίζεται για την αποτροπή της υλοποίησης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συγκρότηση της Κίνησής μας και η δράση της στην πόλη, που κορυφώθηκε με εκδήλωση στον κινηματογράφο Άτταλο τον περασμένο Δεκέμβρη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών, έφερε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Με έγγραφό μας προκαλέσαμε απάντηση της Πολεοδομίας Αργυρούπολης καθώς και της Γενικής Δ/σης Πολεοδομίας του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. που παραπέμπει σε αυτήν. Η απάντηση της Πολεοδομίας  επιβεβαιώνει διαχρονικά την μόνιμη και σταθερή αθλητική χρήση του χώρου σε όλη του την έκταση, ακυρώνοντας επί της ουσίας την δημιουργία εμπορικού κέντρου 16.000 τ.μ. που προγραμματιζόταν.

Η δραστηριότητα της Κίνησης, η ενημέρωση των πολιτών καθώς και οι απαντήσεις της Πολεοδομίας και του ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από την  πλευρά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. Κ. Τσακίρη όσο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Ο μεν πρώτος προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση, ανεμίζοντας από την μία απάντηση που «εκδόθηκε»  από αναρμόδιο οργανισμό σχετικά με τις χρήσεις γης του χώρου  και, από την άλλη, προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις στην πόλη αποδίδοντάς τις, με αλαζονεία, σε μειοψηφίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ταυτόχρονα διαδίδεται ότι με το τερατώδες εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται θα… αναβαθμισθεί τάχα η περιοχή καθώς επίσης ότι το γκαράζ 700 θέσεων που θα γίνει θα φιλοξενεί και τα αυτοκίνητα  των περιοίκων, τη στιγμή που ένα εμπορικό- αθλητικό κέντρο αυτού του μεγέθους χρειάζεται τουλάχιστον 2.200 θέσεις στάθμευσης! Η δημοτική αρχή, με τη σειρά της, μετά από τις αντιδράσεις του κόσμου, αναδιπλώνεται και σε ανακοίνωσή της παραποιεί την ίδια της την απόφαση, που ελήφθη άρον-άρον εν μέσω θέρους, με οριακή πλειοψηφία, προσβάλλοντας την νοημοσύνη μας.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Πιστεύουμε ότι η πραγματικά μεγάλη αναγκαιότητα ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των χώρων του γηπέδου του Πανιωνίου θα πρέπει να δίνει βάρος στις δραστηριότητες του ερασιτέχνη Πανιώνιου, να εντάσσεται αρμονικά στον οικιστικό ιστό της πόλης ακολουθώντας τους ισχύοντες  πολεοδομικούς όρους και την πρόβλεψη για την δημιουργία χώρων πρασίνου για την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη μας.

 Συμπολίτες μέχρι σήμερα έχουμε ήδη πετύχει αρκετά. Συνεχίζουμε, δεν επαναπαυόμαστε. Χρειάζεται η κινητοποίηση όλων μας για να σταματήσουμε αυτό το καταστροφικό σχέδιο. Όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε!

  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ

Advertisements

Ενέργειες

Information
Αρέσει σε %d bloggers: